0

Hier vind je alle antwoorden op de veelgestelde vragen. Staat het antwoord er niet bij, dan kun je contact opnemen via de contactpagina.

Wax is de Engelse vertaling voor het Nederlandse woord hars. Er zit dus geen verschil tussen de 2, wat de meeste mensen bedoelen met het verschil tussen hars en wax is dat harsen met strips gebeurd, de zogenaamde strip wax en waxen met hars die zonder strips wordt verwijderd. Stripwax is kleverig, waardoor het op sommige delen van het lichaam pijnlijker aanvoelt wanneer het verwijderd wordt, zoals in het gezicht, de oksels en het bikinigebied. Op deze plekken is het beter om hotwax te gebruiken, deze hars krimpt bij het stollen waardoor de haren in de hars vast komen te zitten, maar hecht niet aan de huid en kan zonder strips verwijderd worden.

Bij recente littekens (korter dan 6 maanden geleden) kan er niet geharst worden.
Ook is het niet mogelijk om te harsen bij gebruik van bloedverdunners en medicijnen voor acne, deze zorgen ervoor dat je sneller bloedt en wondjes krijgt omdat de huid dunner wordt van de medicatie. Ook mensen met Diabetes en Epilepsie wordt afgeraden te harsen.

Daarnaast moeten de haren lang genoeg zijn, zijn ze korter dan een halve centimeter? Dan kunnen ze wel geharst worden, maar zul je merken dat ze heel snel na de behandeling terug groeien. Het minimum voor een glad resultaat is 10 dagen niet scheren, maar ook dan zullen de haren snel terug groeien. Het beste is 3 weken laten staan.

Voor de Brazilian wax gebruiken we de zogenaamde hot wax, dit is een hars die extra zacht is voor de gevoelige huid in het bikini gebied.

De Brazilian Waxer is een ervaren schoonheidsspecialiste die zich sinds 2009 heeft gespecialiseerd in het ontharen van de bikinilijn.

Scrubben is erg belangrijk en ideaal om ingegroeide haren te voorkomen of te verzachten, scrub niet te hard maar ook niet te zacht! Laat de korreltjes hun werk doen, je hoeft niet extra hard te boenen. 2x per week scrubben is ideaal, zorg voor een goede scrub, je kunt een fijne lichaamsscrub of een ruwe gezichtsscrub gebruiken.

Een ander middel is ‘Groene Leem’, dit is een pasta achtige klei verkrijgbaar in een tube met lavendel en tea tree olie. Uitstekend te gebruiken als maskertje waarna je de leem eraf kunt scrubben onder de douche. Groene leem kalmeert de huid en zorgt dat de ontstekingen en irritatie sneller verdwijnen.

Ook de ‘dry brush’ techniek werkt uitstekend, dit doe je met een droge borstel voor het douchen, zachte ronddraaiende bewegingen waardoor de dode huidschilfers makkelijk loskomen. Daarna afspoelen onder de douche.
Gebruik liever geen scrub-handschoentjes tenzij je ze na ieder gebruik wast. De scrub-handschoentjes zijn namelijk een favoriete plek voor bacteriën om zich in te nestelen onder de vochtige en warme omstandigheden in de badkamer.
Als je vragen hebt over het scrubben, bijvoorbeeld of je het op de juiste manier doet, kun je dit altijd bespreken met de Brazilian Waxer.
Tip: scrubs op basis van zout kunnen erg prikken als je kleine wondjes hebt zoals ingegroeide haren! Beter is het om dan een scrub op basis van suiker of een andere korrel te gebruiken.

Lees meer over scrubben in dit artikel

Na een week beginnen de haartjes langzaamaan weer terug te groeien, anders dan bij scheren zijn ze dun en zullen zacht aanvoelen. Sommige mensen hebben genoeg haar na 4 a 6 weken om de behandeling te herhalen, anderen pas na 8 weken, dit ligt ook aan je persoonlijke voorkeur. Gemiddeld genomen hars je om de 5 weken, je hebt dan weer voldoende haren en ze zijn lang genoeg om opnieuw te harsen. Het voordeel van regelmatig harsen is dat er de eerste 4 weken weinig haren terugkomen en dan in de laatste week voor het harsen groeit alles in een keer aan lijkt het wel, hierdoor hoef je eigenlijk alleen in de laatste week rekening te houden met de langere haartjes. De andere weken kun je gewoon je bikini aan. Maar dit is dus alleen als je echt regelmatig harst.

Zorg ervoor dat de haren lang genoeg zijn om te harsen, dit betekent in het algemeen dat je de haren minimaal 2 tot 3 weken moet laten staan voor de harsbehandeling. Vaak krijgen we de haren er wel uit als ze korter zijn, maar je hebt veel minder lang plezier van de behandeling, meestal zie je dat de haren alweer binnen een week aan zullen groeien als ze korter staan dan 2 weken. Het mooiste en zachtste resultaat heb je als je de haren minimaal 3 weken hebt laten groeien.

Natuurlijk voel je het als de haren verwijderd worden, maar omdat het snel gebeurt en met de juiste techniek valt de pijn erg mee. Zodra je de deur uitloopt voelt je huid zacht en fris aan.

 

 

WhatsApp chat