0
0 In Beauty

Scrubben!

Waarom scrubben we eigenlijk? Bij scrubben of exfoliëren worden dode huidcellen verwijderd, de opperhuid wordt dag in dag uit vernieuwd van binnen uit, de oude huidcellen sterven af en blijven bovenop liggen totdat ze langzaam afslijten. Als ze lang blijven zitten kunnen ze een doffe waas achterlaten of een opeenhoping vormen die uiteindelijk kan gaan ontsteken. Daarom is het belangrijk om regelmatig te scrubben, de oude huidcellen worden zacht verwijderd door de korrelstructuur van de scrub, je huid wordt lekker zacht, krijgt meer kleur, mooie glans en oogt gezonder. Daarnaast blijft je zonnige kleurtje langer behouden als je regelmatig scrubt en het stimuleert de doorbloeding van de huid wat weer goed is om je huid jong te houden. Naast al deze voordelen is het ook een ideale manier om ingegroeide haren te voorkomen en het resultaat van een harsbehandeling te verbeteren. Haartjes komen mooi los van de huid waardoor je langer plezier hebt van de behandeling.

Alle huidtypes hebben baat bij scrubben, of je nou een droge, vette, vochtarme of gecombineerde huid hebt. Niet alleen je lichaam kun je scrubben, ook de gezichtshuid en je handen en voeten voelen heerlijk zacht na een goede scrub-beurt. Eigenlijk is het gewoon een mini spa behandeling voor thuis! Zorg er voor dat je de scrub afstemt op het gebied dat je gaat scrubben en je huidtype. Zo gebruik je voor je gezicht een scrub met een fijne korrel, voor het lichaam een iets grovere korrel en voor je voeten kan je zeker als je last hebt van ruwe huid een scrub met een grove korrel gebruiken. Je handen kun je apart scrubben, maar vaak worden ze al mee gescrubd wanneer je je lichaam scrubt.

Het is belangrijk om de korrels het werk laten doen. Ik kom in de salon weleens mensen tegen die ondanks dat ze scrubben toch ingegroeide haren hebben, soms is dit het gevolg van te fanatiek scrubben. Je hoeft bij scrubben niet te boenen of te schuren, maak in plaats daarvan zacht ronddraaiende bewegingen en laat de korrels hun werk doen! Het beste kun je 2 a 3 keer per week scrubben, stem dit af op je huidtype en eigen voorkeur. Te vaak scrubben kan averechts werken.

Naast scrubcremes of gels zijn er ook scrubhandschoenen, scrubzepen en borstels om dode huidcellen te verwijderen. Er zijn zoveel verschillende producten te verkrijgen, er zit vast iets bij wat goed voor je werkt. En naast de producten die je kunt kopen is het ook heel leuk om zelf scrub te maken, of scrub bijvoorbeeld je benen eens als je op het strand zit! Ga altijd uit van datgene waar jij je goed bij voelt, als een lichaamsscrub te ruw voelt denk dan niet dat zo hoort – het moet in de eerste plaats goed voelen en je een goed gevoel geven.

WhatsApp chat