0
In

Wat kan ik doen tegen ingegroeide haren?

Scrubben is erg belangrijk en ideaal om ingegroeide haren te voorkomen of te verzachten, scrub niet te hard maar ook niet te zacht! Laat de korreltjes hun werk doen, je hoeft niet extra hard te boenen. 2x per week scrubben is ideaal, zorg voor een goede scrub, je kunt een fijne lichaamsscrub of een ruwe gezichtsscrub gebruiken.

Een ander middel is ‘Groene Leem’, dit is een pasta achtige klei verkrijgbaar in een tube met lavendel en tea tree olie. Uitstekend te gebruiken als maskertje waarna je de leem eraf kunt scrubben onder de douche. Groene leem kalmeert de huid en zorgt dat de ontstekingen en irritatie sneller verdwijnen.

Ook de ‘dry brush’ techniek werkt uitstekend, dit doe je met een droge borstel voor het douchen, zachte ronddraaiende bewegingen waardoor de dode huidschilfers makkelijk loskomen. Daarna afspoelen onder de douche.
Gebruik liever geen scrub-handschoentjes tenzij je ze na ieder gebruik wast. De scrub-handschoentjes zijn namelijk een favoriete plek voor bacteriën om zich in te nestelen onder de vochtige en warme omstandigheden in de badkamer.
Als je vragen hebt over het scrubben, bijvoorbeeld of je het op de juiste manier doet, kun je dit altijd bespreken met de Brazilian Waxer.
Tip: scrubs op basis van zout kunnen erg prikken als je kleine wondjes hebt zoals ingegroeide haren! Beter is het om dan een scrub op basis van suiker of een andere korrel te gebruiken.

Lees meer over scrubben in dit artikel

WhatsApp chat